Bedrijven die als deelnemer naar een vakbeurs gaan beseffen niet altijd hoeveel werk het is om een goede beurs stand te bouwen. Met een goede beurs stand wordt niet een hokje van een paar vierkante meter bedoeld, dat via de beursorganisatie kan worden gehuurd. Een goede beurs stand versterkt de identiteit van het bedrijf en ondersteunt de gesprekken die je met potentiële klanten wilt voeren. Dat kan door een inrichting met tafeltjes, een bar, presentaties, voorzieningen om koffie en frisdrank aan te bieden en dergelijke. Een goede beursstand springt ook meteen in het oog dankzij een opvallende vormgeving.

De aanschaf van een beurs stand

Als de activiteiten van een bedrijf op een geheel ander vlak liggen dan het bouwen van een stand voor een beurs, is het wellicht verstandiger om een beurs stand te laten bouwen. Nog slimmer is het om eerst een beurs stand te huren. Je kunt dan tijdens een beurs testen of die stand voldoet. Daarna is de beurs stand kopen een optie. Vaak wordt daarbij de opslag, het opbouwen en het afbreken van de beurs stand als extra service aangeboden.

Technische eisen

Hoe een beurs stand er uitziet en functioneert is maar een deel van het verhaal. Zo’n stand kan wellicht door het eigen personeel van het bedrijf worden ontworpen en gebouwd. Een echte standbouwer heeft echter veel meerwaarde, want die zal ervoor zorgen dat de beurs stand gemakkelijk kan worden vervoerd, en snel op te zetten en af te breken is. Dat is voor een vakbeurs essentieel, want bij de meeste vakbeurzen is de vrij behoorlijk kort. Ook mag niet worden onderschat hoe lastig het is om een stand op te bouwen, want alle deelnemers aan de beurs moeten dat op hetzelfde moment doen. Dat is zeer stressvol.