Heb je een eigen horecazaak of wil je juist goede koffie in je eigen huis kunnen zetten? Misschien is een Bezzera espressomachine dan wel iets voor jou. Dit merk is in 1901 in Milaan opgericht en maakt nog altijd espressomachines. Je kunt dus ook Italiaanse kwaliteit verwachten van zo’n professioneel apparaat. Desondanks kun je evengoed zo’n espressomachine in je eigen keuken plaatsen. Het is maar net voor welke variant je kiest. Er zijn namelijk uitgebreidere, luxere varianten en juist compactere, kleinere espressomachines die weer perfect voor in een kleiner appartement zijn.

Prijs en kwaliteit

Zelfs als je geen barista bent, waan je jezelf een barista met een Bezzera espressomachine. En daar hoef je niet eens de hoofdprijs voor te betalen. De meeste machines worden met de hand in elkaar gezet en zijn dus niet voor niets van zeer hoge kwaliteit. Maar in de prijs zie je dat niet al te erg terug. Je hebt absoluut waar voor je geld en in verhouding met andere merken espressomachines zijn deze handgemaakte machines van vergelijkbare prijzen. Je haalt dus absoluut kwaliteit in huis met een Bezzera espressomachine.

Om de koffie-ervaring compleet te maken

Als je echt optimaal wil genieten van een professioneel kopje koffie uit eigen apparaat, is het aan te raden ook een bonenmaler te kopen. Een bonenmaler gebruik je om fijngemalen koffie te maken waarmee je weer je koffie kunt zetten. Dat is verser dan gemalen koffie uit een verpakking. Het is daarnaast natuurlijk belangrijk om koffiebonen van goede kwaliteit te kopen. En om het helemaal af te maken kies je voor bijpassende koffiekopjes.